+420 602 571 729

Poštovné ZDARMA na všechny objednávky

  • Elektrické kolo ENGWE EP-2 PRO 24,987 
  • Elektrická kolobežka X-Scooters XS01-ružová-zboku-2 Elektrická koloběžka X-scooters XS01 - 25 km/h 13,503 13,908 
  • Elektrická koloběžka Kugoo KIRIN G2 PRO 45km/h 600W 13,993 
10:00 - 15:00 pon-pá
+420 602 571 729
Odpovídáme do 24h.
Máte dotazy kontaktujte nás !
  • S námi ušetříte!
  • Široký výběr nejpopulárnějších značek

Zdravotní přínosy ježdění na elektrické koloběžce

Zdravotní přínosy ježdění na elektrické koloběžce

Elektrické koloběžky nabízejí širokou paletu výhod. Jejich dostupná cena, minimalizace ekologické stopy a snadná přenosnost jsou jen některé z důvodů, proč si získali oblibu mezi lidmi. Kromě toho nabízí jedinečný zážitek z jízdy městskými ulicemi, přičemž cítíte příjemný vítr ve vlasech.

Existuje však ještě několik důvodů, proč je jízda na elektrické koloběžce vynikající volba. Mezi méně známé, ale neméně důležité výhody patří pozitivní vliv na fyzické i psychické zdraví.

Jak přesně může jízda na elektrické koloběžce přispět k vašemu zdraví? Některé z těchto benefitů vás mohou opravdu překvapit.

1. Zlepšení rovnováhy díky jízdě na elektrické koloběžce

Díky pokročilým motorům, které mohou dosáhnout výkonu až 3000W< /strong>, jízda na elektrické koloběžce vyžaduje minimální fyzické úsilí. Přestože jízda sama o sobě nepředstavuje vysoce intenzivní fyzickou aktivitu, zapojuje tělo na mnoha úrovních.

E-koloběžka a rovnováha

Stabilizace těla je klíčová, ať už při manévrování v zatáčkách, skákání z obrubníků nebo při náhlé potřebě zastavení. Pravidelná jízda na elektrické koloběžce tak může výrazně přispět ke zlepšení vaší rovnováhy. S časem můžete dosáhnout výrazných vylepšení v této oblasti.

Rovnováha je často přehlíženým aspektem fyzické kondice, ale její důležitost nelze podceňovat. Má totiž mnohé zdravotní přínosy, jako jsou:

  • posílení jádra těla a redukce bolesti,
  • snížení rizika pádů a tím i potenciálních zranění,
  • zlepšení výkonu ve fyzických aktivitách,
  • lepší vnímání vlastního těla a jeho polohy.

2. Posílení vnitřní síly přes jízdu na elektrické koloběžce

Posílení vnitřní síly je úzce spojeno s rovnováhou, a to jak v tanci, józe, tak při jízdě na elektrické koloběžce. Soustředění se na rovnováhu při jízdě vám dává příležitost posílit vaše základní svaly.

Častým jevem mezi nováčky je přílišné zmáčknutí řídících pák ve snaze udržet rovnováhu. Zkušení jezdci však vědí, že klíčem je aktivace jádra těla, které pomáhá udržet stabilitu.

Zapojování základních svalů při zrychlování, brzdění a zatáčení je neustále. Pravidelná jízda na elektrické koloběžce tak může výrazně přispět k posílení vašich svalů. Navíc, nemusíte se věnovat náročným břišním cvičením nebo klikům, abyste dosáhli tohoto efektu.

3. Spálení kalorií při jízdě

Přestože jízda na elektrické koloběžce se nepovažuje za vysoce intenzivní trénink, stále dokáže efektivně spálit kalorie, díky stání na koloběžce během celé jízdy. Pro ty, kteří preferují sezení, existují modely s sedadlem, ale stání zvyšuje kalorický výdej. Tímto způsobem dokážete spálit více kalorií, než kdybyste cestovali autem nebo autobusem, a zároveň zapojíte různé svalové skupiny pro udržení rovnováhy.

Spalte kalorie s elektrickou koloběžkou

Jízda na elektrické koloběžce je nejen zábavná, ale také efektivní způsob, jak spálit kalorie. Pokud ji využíváte pravidelně, může pozitivně ovlivnit vaše cíle v oblasti hubnutí nebo udržování hmotnosti.

Pro představu, kolik kalorií můžete spálit, se můžeme podívat na srovnání s jinými aktivitami za 30 minut:

  • Vzpírání – 110 kalorií
  • Chůze – 150 kalorií
  • Jízda na elektrické koloběžce – 150-200 kalorií
  • Jízdní kola – 280 kalorií
  • Eliptický trénink – 370 kalorií
  • Běh – 420 kalorií

4. Formování nohou při jízdě na elektrické koloběžce

Nohy jsou při jízdě na elektrické koloběžce neustále v pohybu, nesou vaši váhu a pomáhají vám udržet stabilitu při různých manévrech, jako je zrychlení, zpomalení či zatáčení. Regularní jízda na elektrické koloběžce může vést k posílení svalů nohou a jejich tvarování.

Možná si po prvních jízdách všimnete lehké bolesti v nohou, což je znakem toho, že vaše tělo je aktivně zapojeno do činnosti. S každou další jízdou tak nejenže získáváte zábavu, ale také příležitost k efektivnímu tréninku dolní části těla.

5. Cvičení pro vaše ruce při nošení elektrické koloběžky

Přestože samotná jízda na elektrické koloběžce nemusí být náročná na svaly rukou, vaše ruce si zacvičí, když dosáhnete cílové destinace a bude třeba koloběžku přenést.

Díky své přenosnosti lze mnohé modely elektrických koloběžek snadno složit a nosit. Pokud si pořídíte skládací elektrickou koloběžku, oceníte její jednoduchost přenášení, ať už v obchodě, ve veřejné dopravě nebo po schodech do vaší kanceláře.

Skládací elektrické koloběžky

S váhou elektrických koloběžek od 7,5 kg až do 68 kg, posílení rukou při přenášení koloběžky je příjemným bonusem po skončení jízdy. A to vše bez potřeby činek!

Hledáte výkonnou a zároveň skládací elektrickou koloběžku, kterou můžete snadno přenášet? Zvažte model X-scooters XT02, který spojuje tyto vlastnosti do ideálního společníka pro vaše městská dobrodružství.

6. Zlepšení koordinace prostřednictvím jízdy na elektrické koloběžce

Bez ohledu na to, zda jste přirozeně koordinováni nebo máte-li s koordinací problémy, jízda na elektrické koloběžce může výrazně přispět k jejímu zlepšení. Vyžaduje totiž současnou aktivitu více částí těla a smyslů – od pohybů nohou při akceleraci, přes vizuální pozornost při vyhýbání se překážkám, až po manuální dovednosti při zatáčení.

Tento komplexní přístup k jízdě vám pomůže zdokonalit koordinaci celého těla, což oceníte nejen při dalších jízdách na koloběžce, ale také v jiných oblastech vašeho života.

7. Podpora správného držení těla

Mnozí z nás tráví dlouhé hodiny sezením za stolem, často v nevhodné poloze, což vede ke zhoršení držení těla. Pravidelná jízda na elektrické koloběžce může pomoci tento trend obrátit, jelikož při ní přirozeně adoptujete vzpřímenou polohu, což má příznivý vliv na vaše držení těla i mimo dobu strávenou na koloběžce.

Zdraví s elektrickou koloběžkou

Nesprávné držení těla může vést k celé řadě zdravotních problémů včetně bolesti zad, bolestí hlavy, snížené energetické hladiny, ztuhlosti svalů v oblasti krku a ramen, zhoršené plicní kapacity, slabého krevního oběhu a problémů s trávením.

Pravidelná jízda na elektrické koloběžce podporuje správné držení těla a může tak pomoci předcházet těmto problémům nebo je zmírnit.

8. Zlepšení nálady

Kromě fyzických benefitů má jízda na elektrické koloběžce pozitivní vliv i na vaši psychiku a celkovou pohodu. Zde je několik důvodů, jak vám může jízda zlepšit náladu:

  • Přidává zábavu do vašeho dne – Každodenní stres a povinnosti mohou být vyčerpávající. Jízda na elektrické koloběžce přináší do vašich dnů zábavu a odreagování, ať už po městských ulicích nebo přírodními stezkami.
  • Inspiruje k objevování přírody – Trávení času v přírodě je účinným způsobem, jak snížit stres a úzkost. Elektrické koloběžky vám umožňují snadno vyrazit na relaxační jízdy a objevovat krásy okolí.
  • Podporuje sociální kontakty – V digitální době je snadné cítit se izolovaně. Jízda na elektrické koloběžce vás může spojit s komunitou podobně smýšlejících lidí a přispět k vaší sociální spokojenosti.
  • Umožňuje vyhnout se stresu z dojíždění – Výběrem elektrické koloběžky jako dopravního prostředku do práce můžete obejít běžné stresové situace spojené s cestováním a dojíždět bez zbytečného napětí.
Zábava s elektrickou koloběžkou

9. Finanční zdraví

Vlastnictví elektrické koloběžky může mít pozitivní vliv i na vaše finanční zdraví. Je to cenově dostupnější způsob dopravy, který může ušetřit peníze, které byste jinak utratili na veřejnou dopravu, spolujízdu nebo palivo.

  • Elektrické koloběžky vyžadují minimální provozní náklady a jsou levné na údržbu.
  • Nabíjení elektrické koloběžky je mnohem výhodnější a ekologičtější než tankování paliva.

10. Přínos pro životní prostředí

Elektrické koloběžky jsou nejen prospěšné pro vaše zdraví a peněženku, ale také pro planetu. Jejich používáním můžete snížit svoji uhlíkovou stopu, protože produkují nulové emise a jsou energeticky efektivní.

Ekologické elektrické koloběžky

Elektrické koloběžky jsou tichý, čistý a ekologický způsob dopravy, který přispívá ke snížení znečištění a hluku ve městech.

Závěr

Elektrické koloběžky nabízejí širokou škálu výhod, od zábavného a efektivního způsobu dopravy po významné přínosy pro zdraví jednotlivce a životní prostředí. Ať už hledáte zdravější životní styl, chcete zlepšit své finanční zdraví nebo přispět k ochraně planety, elektrická koloběžka může být ideálním řešením pro vás.

Zdroj: https: //apolloscooters.co/blogs/news/health-benefits-of-riding-an-electric-scooter

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné ZDARMA

Na všechny objednávky

Prodloužená doba k odstoupení

Možnost vrácení do 20 dnů

Světové značky

Široký výběr produktů

Bezpečný nákup

Dobírka / MasterCard / Visa