+420 602 571 729

Poštovné ZDARMA na všechny objednávky

  • Elektrické kolo ENGWE EP-2 PRO 24,987 
  • Elektrická kolobežka X-Scooters XS01-ružová-zboku-2 Elektrická koloběžka X-scooters XS01 - 25 km/h 13,503 13,908 
  • Elektrická koloběžka Kugoo KIRIN G2 PRO 45km/h 600W 13,993 
10:00 - 15:00 pon-pá
+420 602 571 729
Odpovídáme do 24h.
Máte dotazy kontaktujte nás !
  • S námi ušetříte!
  • Široký výběr nejpopulárnějších značek

12 nezbytných doplňků pro vaši elektrickou koloběžku

12 nezbytných doplňků pro vaši elektrickou koloběžku

Elektrické koloběžky se těší rostoucí popularitě díky jejich mobilitě, cenové dostupnosti a komfortu, který poskytují.

Staly se ideálním prostředkem pro městskou mobilitu, usnadňují cestování do práce, školy nebo kamkoli jinam, kam potřebujete rychle a efektivně dorazit.

Pokud jste již hrdým majitelem elektrické koloběžky, možná uvažujete nad tím, jak si jízdu na ní zpříjemnit různým příslušenstvím.

Jaké příslušenství je skutečně stojí za investici?

Ukážeme vám několik esenciálních doplňků, které mohou zvýšit vaši bezpečnost či pohodlí během jízdy.

1. Helma

Bez pochyby, nejdůležitějším doplňkem pro jezdce na elektrické koloběžce je přilba, která značně zvyšuje bezpečnost. V některých městech je její nošení dokonce předepsáno zákonem. Helma by měla být považována za nezbytný bezpečnostní prvek, ne jen za volitelný doplněk.

Nákup přilby může být i zábavným procesem, díky široké nabídce designů, které můžete sladit s ohledem vaší elektrické koloběžky. Ať už upřednostňujete jednoduchý styl nebo něco barevnějšího, hlavní je, aby přilba odpovídala vašemu jezdeckému stylu a poskytovala dostatečnou ochranu.

Přilba na elektrickou koloběžku

Jak vybrat tu správnou přilbu?

Výběr by měl záviset na rychlosti, kterou se na elektrické koloběžce pohybujete:

  • Méně než 32 km/h – Pro jízdu v nižších rychlostech postačí standardní cyklistická přilba, která je lehká, pohodlná a cenově dostupná. Důležité je, aby přilba správně seděla na hlavě a byla dostatečně pevná, ale zároveň pohodlná.
  • Více než 32 km/h – Při vyšších rychlostech je doporučeno investovat do přilby poskytující lepší ochranu, jako jsou například sjezdové přilby, horskokolová přilby nebo motocyklové přilby, které poskytují vyšší úroveň ochrany a jsou vybaveny prvky jako pevné bradové lišty.

2. Držák na mobil

Chcete mít váš chytrý telefon vždy po ruce?

GPS může být neocenitelná pomůcka při navigaci městem, a proto je vhodné mít telefon vždy u sebe, zejména v případě nouze. Namontovaný držák na mobil usnadňuje přenášení telefonu a zároveň umožňuje bezpečnou jízdu s volnýma rukama.

Držák na mobil

3. Zámky pro elektrické koloběžky

Kvůli své přenosnosti jsou elektrické koloběžky oblíbené, ale mohou nastat situace, kdy je třeba je nechat venku. V takových případech je důležité mít kvalitní zámek, který koloběžku ochrání před krádeží.

Různé typy zámků nabízejí různou úroveň ochrany, a pro majitele výkonných koloběžek je vhodné investovat do kvalitnějšího zámku, aby se zvýšila ochrana před potenciálními zloději.

Zámek na elektrickou koloběžku

4. Alarm proti krádeži

Alarm proti krádeži je další účinný způsob, jak ochránit vaši elektrickou koloběžku. Aktivovaný alarm spustí při pokusu o krádež hlasitý zvukový signál, který by měl odradit potenciální zloděje a zajistit, že vaše koloběžka zůstane v bezpečí.

5. Taška na elektrickou koloběžku

Pro ty, kteří potřebují více úložného prostoru, je taška na elektrickou koloběžku ideálním řešením. Umožňuje pohodlně přenášet vše potřebné, od klíčů po nabíječku, a zároveň udržovat ruce volné.

6. Světla

Silnější světlo může být klíčové pro bezpečnou jízdu v noci, zlepšuje viditelnost a zvyšuje bezpečnost jezdce tím, že je lépe viditelný pro ostatní účastníky provozu.

7. Vzduchová pumpa

Pravidelná kontrola a údržba tlaku v pneumatikách je nezbytná pro bezpečnou a pohodlnou jízdu. Vzduchová pumpa je proto neocenitelným doplňkem pro každého majitele elektrické koloběžky.

Pneumatiky elektrické koloběžky

8. Připojitelný držák na sklenici

Držák na sklenici je ideálním doplňkem pro ty, kteří si rádi vychutnají svou ranní kávu nebo jiný nápoj během jízdy na elektrické koloběžce.

9. Ochranné vybavení

Pro maximální bezpečnost při jízdě na elektrické koloběžce je důležité nošení vhodného ochranného oblečení, včetně rukavic, chráničů kolen a loktů, které snižují riziko zranění při pádu.

Chrániče pro elektrickou koloběžku

10. Ochrana očí

Ochranné brýle jsou nezbytné pro ochranu očí před větrem, prachem a jinými částicemi, zajišťující tak bezpečnější a pohodlnější jízdu.

11. Reflexní oblečení pro větší viditelnost

Bezpečnost při jízdě na elektrické koloběžce je prioritou, a proto je důležité, aby vás ostatní účastníci silničního provozu snadno zaznamenali. Nošením světlého, reflexního oblečení zvýšíte svou viditelnost, čímž přispíváte k bezpečnosti na cestách.

Přestože možná fluorescenční bezpečnostní vesta není první volbou vašeho šatníku, její význam pro vaši bezpečnost v provozu je neocenitelný. Existují také vesty vybavené LED signalizací na zadní straně, které vám umožní signalizovat změny směru jízdy bez nutnosti používání rukou.

Důležité je, abyste na sebe vzali vhodné bezpečnostní oblečení vždy, když se vydáváte na cesty, ať už je to při jízdě ve vysoké rychlosti, v přeplněných městských oblastech nebo v noci.

12. Přenosná nabíječka pro neustálou připravenost

Mezi nezbytné příslušenství patří i přenosná nabíječka, která vám umožní udržet vaši koloběžku vždy připravenou k jízdě.

Použitím kvalitní nabíječky můžete výrazně zkrátit dobu potřebnou k nabíjení, což vám umožní častěji a rychleji vyrazit na cesty, ať už jste kdekoli. Připomínáme, že pro dlouhou životnost baterie je ideální nechat koloběžku nabíjet až do úplného nabití.

Mít nabíječku stále s sebou je obzvlášť praktické, pokud plánujete během dne absolvovat delší trasy. Díky přenosné nabíječce můžete kdykoli doplnit energii a dosáhnout svého cíle bez obav.

Nabíječka na elektrickou koloběžku

Závěr

Rozmanité doplňky k elektrickým koloběžkám mohou vaše cesty učinit nejen bezpečnějšími, ale i pohodlnějšími. Ať už preferujete pomalou a komfortní jízdu na koloběžce s nižším výkonem nebo milujete rychlost a adrenalin na modelech s vysokým výkonem, správné doplňky zvýší váš komfort i bezpečnost. Nezapomeňte si vybrat ty, které nejlépe vyhovují vašemu stylu jízdy a potřebám.

Zdroj: https://apolloscooters.co/blogs/news/riders-must-have-top-13-accessories-for-your-electric-scooter-apollo-scooters

>
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné ZDARMA

Na všechny objednávky

Prodloužená doba k odstoupení

Možnost vrácení do 20 dnů

Světové značky

Široký výběr produktů

Bezpečný nákup

Dobírka / MasterCard / Visa