+420 602 571 729

Poštovné ZDARMA na všechny objednávky

  • Elektrické kolo ENGWE EP-2 PRO 23,078 
  • Elektrická kolobežka X-Scooters XS01-ružová-zboku-2 Elektrická koloběžka X-scooters XS01 - 25 km/h 13,503 13,908 
  • Elektrická koloběžka Kugoo KIRIN G2 PRO 45km/h 600W 13,993 
10:00 - 15:00 pon-pá
+420 602 571 729
Odpovídáme do 24h.
Máte dotazy kontaktujte nás !
  • S námi ušetříte!
  • Široký výběr nejpopulárnějších značek

Cesta časem: Historie elektrických kol od začátků po současnost

Cesta časem: Historie elektrických kol od začátků po současnost

Zajímá vás, jak se vyvíjela historie elektrických kol? Podívejme se společně na jejich cestu od vzniku až po současnost.

Historie elektrických kol

Elektrická kola dnes hrají klíčovou roli ve světě mobility. Ať už jde o volnočasové aktivity, každodenní dopravu nebo dokonce pracovní využití, elektrická kola se stala neodmyslitelnou součástí našich životů.

Tento inovativní dopravní prostředek si za poslední dvě dekády vybudoval pevné postavení na trhu s koly, kde získal významný podíl.

První kroky vývoje elektrických kol sahají až do konce 19. století, kdy byly v Evropě a v USA podány první patenty na tyto revoluční dopravní prostředky.

Ve Francii byla představena jedna z prvních inovací – tříkolové elektrické kolo bez pedálů, ovládané ručním pákovým systémem.

První elektrická kola

V USA byl v roce 1895 Ogdenu Boltonovi Jr. udělen patent na elektrické kolo s baterií, která byla umístěna v rámu a motor uvnitř zadního kola.

Postupem času se objevilo několik designů elektrických kol, které položily základy pro mnohé současné modely.

V roce 1897 Hosea W. Libbey z Bostonu představil elektrické kolo s dvojitým elektromotorem umístěným v náboji klikové soupravy, což předznamenalo vznik moderních středových motorů.

Libbey - elektrická kola

Od poloviny 20. století se elektrická kola začala masově vyrábět, přičemž Evropa byla lídrem v jejich brzkém přijetí a výrobě.

V roce 1989 došlo k významnému milníku s vývojem prvního Pedelec kola, který umožnil aktivaci motoru pomocí pedálování, čímž se odlišil od předchozích modelů s manuálním ovládáním motoru.

Michael Kutter byl pionýrem v oblasti elektrických kol s pedálovou asistencí a jeho inovace pomohly formovat směr, kterým se ubíral vývoj moderních elektrických kol.

Michael Kutts - elektrické kolo

Konec 90. let přinesl vývoj snímačů točivého momentu a systémů pro kontrolu výkonu, což dále posunulo hranice možností elektrických kol.

Japonská společnost Yamaha byla jednou z prvních, která představila prototyp elektrického kola s pedálovou asistencí a výrazně tak přispěla k růstu a popularitě této kategorie.

Elektrická kola si získala významné místo na trhu díky technologickému pokroku, environmentálním výhodám a změnám v životním stylu lidí, kteří hledají zdravější a udržitelnější formy dopravy.

  • Technologický rozvoj neustále posouvá hranice možností elektrických kol, čímž se zvyšuje jejich atraktivita a funkčnost.
  • Ekologické aspekty a snaha o snížení emisí CO2 motivují lidi k přechodu na elektrická kola.
  • Změny v životním stylu a zájem o zdravější způsob života přispívají k rostoucí popularitě elektrických kol.

Na trhu je dnes k dispozici široká paleta značkových elektrických kol, jako jsou FIIDO, HIMO, Bezior a Engwe, které nabízejí kombinaci stylu, výkonu a ekologické udržitelnosti. Tyto modely představují špičku v inovacích a designu, čímž vyhovují různým potřebám a preferencím uživatelů.

Moderní elektrická kola

Závěr

Historie elektrických kol je fascinujícím příběhem inovací, který odhaluje, jak vášeň a vynalézavost inženýrů a nadšenců dokázaly transformovat způsob, jakým se pohybujeme. Od prvních experimentálních modelů koncem 19. století až po dnešní sofistikované elektrické kola jsme svědky neustálého vývoje, který nám přináší více efektivnost, pohodlí a zábavu při našich cestách. Díky technologickému pokroku a zvyšujícímu se zájmu veřejnosti o ekologickou a zdravou formu dopravy pokračuje globální produkce elektrických kol v růstu, a to nejen z estetického hlediska, ale také z hlediska funkčnosti a udržitelnosti. Elektrická kola se stala symbolem moderní mobility, který umožňuje lidem po celém světě objevovat nové možnosti a žít aktivnější a ekologičtější život.

Zdroj: https:// reallygoodebikes.com/blogs/electric-bike-blog/history-of-electric-bikes


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné ZDARMA

Na všechny objednávky

Prodloužená doba k odstoupení

Možnost vrácení do 20 dnů

Světové značky

Široký výběr produktů

Bezpečný nákup

Dobírka / MasterCard / Visa