+420 602 571 729

Poštovné ZDARMA na všechny objednávky

  • Elektrické kolo ENGWE EP-2 PRO 23,078 
  • Elektrická kolobežka X-Scooters XS01-ružová-zboku-2 Elektrická koloběžka X-scooters XS01 - 25 km/h 13,503 13,908 
  • Elektrická koloběžka Kugoo KIRIN G2 PRO 45km/h 600W 13,993 
10:00 - 15:00 pon-pá
+420 602 571 729
Odpovídáme do 24h.
Máte dotazy kontaktujte nás !
  • S námi ušetříte!
  • Široký výběr nejpopulárnějších značek

Nejnovější oficiální statistiky: Jak elektrická kola dobývají svět

Nejnovější oficiální statistiky: Jak elektrická kola dobývají svět

V tomto článku se zaměříme na představení nejnovějších trendů a statistik týkajících se elektrických kol za rok 2022, které jistě zaujmou každého nadšence pro elektromobilitu.

Připravte se na překvapivé informace z oblasti elektrických kol.

Elektrická kola statistika 2022

Údaje o trhu s elektrickými koly

Poskytneme vám přehled o aktuální velikosti trhu s elektrickými koly, aktualizovaný k listopadu 2022, včetně prognózovaného růstu, prodejních údajů, nejvýznamnějších regionálních trhů a lídrů v oblasti výroby.

Rozměry trhu s elektrickými koly

Trh s elektrickými koly dosáhl v roce 2021 hodnoty přibližně 26,24 miliardy EUR a očekává se, že do roku 2027 se hodnota zvýší na 52,51 miliardy EUR, přičemž do roku 2030 by mohla dosáhnout až 114,31 miliardy EUR.

Nejvýznamnější trhy s elektrickými koly

Asijsko-pacifická oblast dominuje jako největší trh s elektrickými koly, zatímco Evropa zaznamenává nejrychlejší růst, zejména v důsledku rozvoje infrastruktury pro cyklistiku.

Nejlukrativnější trh pro elektrická kola

Počet prodaných elektrických kol

V roce 2019 bylo prodáno 3,7 milionu elektrických kol, s odhadovaným nárůstem na 300 milionů do roku 2023. Do roku 2024 se očekává roční prodej 10 milionů kusů, který by do roku 2030 mohl vzrůst až na 17 milionů.

p>

Nejpopulárnější značky elektrických kol

Mezi přední značky na globálním trhu patří Giant Bicycles, Trek Bikes, Jiangsu Xinri E-Vehicles, a další. V našem e-shopu naleznete také kvalitní modely od značek jako ENGWE, Bezior, HIMO, FIIDO, a SAMEBIKE.

Dostupnost elektrických kol

Díky pokrokům v technologii lithium-iontových baterií, které jsou stále dostupnější a efektivnější, se snižují i ​​ceny elektrických kol, čímž se stávají dostupnějšími pro širší spektrum zákazníků.

V našem e-shopu nabízíme elektrická kola v cenovém rozpětí od 391 € do 2 173 €.

Ziskovost elektrických kol pro výrobce

Prodej a výroba elektrických kol představují pro výrobce ziskovou činnost, i když marže nejsou tak vysoké jako u jiných produktů. Na každé prodané elektrické kolo připadá obvykle čistý zisk kolem 10% z prodejní ceny.

Prodej elektrických kol

Používání a popularita elektrických kol

Analýza poukazuje na rostoucí popularitu elektrických kol v porovnání s tradičními koly a jinými typy elektrických vozidel. Výrazný nárůst prodeje elektrických kol mezi lety 2019 a 2021 o 240% zdůrazňuje zvýšený zájem spotřebitelů, zatímco tradiční kola zažívala pomalejší růst prodeje.

Dalším pozoruhodným jevem je, že v roce 2020 prodej elektrických kol dvojnásobně překonal prodej elektrických automobilů, což svědčí o jejich rostoucí oblibě jako dopravního prostředku.

Cílová skupina elektrických kol

Elektrická kola si získávají fanoušky napříč všemi věkovými kategoriemi, i když statistiky ukazují, že nejaktivnějšími uživateli jsou lidé ve věkové skupině 40 až 70 let.

Elektrická kola pro každého

Rozšířenost používání elektrických kol

Statistiky sdílených kolových systémů naznačují preferenci elektrických kol před tradičními. V USA se více než 50 míst již rozhodlo integrovat elektrická kola do svých sdílených dopravních systémů, což podporuje jejich popularitu a využívání.

  • V New Yorku se elektrická kola podílejí na 35% všech jízd sdílených systémů, přestože tvoří jen 20% vozového parku.
  • Elektrická kola jsou využívána v průměru 9krát denně, zatímco tradiční kola jen 3,5krát.
  • Čínský gigant v oblasti sdílení kol, Hellobike, uvádí, že jejich služba sdílení elektrických kol je nejziskovější částí jejich podnikání.

Důvody používání elektrických kol

Spotřebitelské průzkumy odhalily, že hlavním motivem koupě elektrického kola je snaha snížit používání automobilů. Dalšími důvody jsou zvládání kopcovitých tras a ekologické hledisko.

  • Až 59% respondentů uvedlo, že elektrické kolo preferují pro kopcovité trasy, kde jim usnadňuje jízdu.
  • 44% respondentů považuje elektrické kolo za ekologičtější alternativu dopravy.
  • Elektrická kola se ukázala jako nejrychlejší způsob dopravy v některých městských oblastech, včetně Manhattanu a centra Londýna.
  • Většina jezdců na elektrických kolech vyjádřila vysokou míru spokojenosti s jejich používáním.
Elektrická kola do práce

Nejčastěji používané země pro elektrická kola

Čína dominuje na světovém trhu jako země s nejvyšším počtem uživatelů elektrických kol, což není překvapující vzhledem k její obrovské populaci a rozsáhlé adopci elektrické dopravy. Po Číně následuje Německo s výrazným počtem uživatelů elektrických kol, čímž potvrzuje silnou pozici Evropy v oblasti elektromobility.

Ostatní evropské země jako Španělsko, Dánsko, Francie a Itálie také vykazují vysokou míru adopce elektrických kol, což odráží rostoucí zájem evropských spotřebitelů o udržitelná dopravní řešení.

Elektrická kola a životní prostředí

Mnozí jezdci elektrických kol uvádějí snahu o snížení závislosti na automobilech a pozitivní přínos k ochraně životního prostředí jako hlavní důvody pro jejich používání. Elektrická kola představují ekologičtější alternativu k tradičním způsobům dopravy, zejména pokud se energie na jejich nabíjení získává z obnovitelných zdrojů.

Porovnání ukazují, že elektrická kola mají výrazně nižší uhlíkovou stopu v porovnání s automobily a veřejnou dopravou, čímž přispívají ke snížení emisí skleníkových plynů v městských oblastech.

Ekologická elektrická kola

Snižování uhlíkové stopy pomocí elektrických kol

Studie potvrdily, že využívání elektrických kol může významně přispět ke snížení emisí CO2, zejména v hustě obydlených městských oblastech. Například v Portlandu, Oregon, by se mohlo dosáhnout až 11% snížení denních emisí uhlíku, pokud by se určitý procentuální podíl cestování ve městě realizoval na elektrických kolech namísto automobilů.

Elektrická kola produkují při používání jen zlomek emisí CO2 v porovnání s automobily a veřejnou dopravou, což je činí atraktivní volbou pro udržitelnou městskou mobilitu.

Bezpečnost elektrických kol

Porovnání bezpečnosti elektrických kol a automobilů

I když je počet nehod zahrnujících automobily vyšší vzhledem k jejich četnosti na silnicích, nemůžeme jednoznačně stanovit, zda jsou elektrická kola bezpečnější. S narůstajícím počtem elektrických kol na silnicích však roste i počet s nimi spojených nehod.

Zvýšil se počet zranění způsobených elektrickými koly, zatímco počet zranění při dopravních nehodách automobilů zůstává stabilní nebo se snížil, což je částečně důsledkem pandemie COVID-19 a souvisejícího snížení automobilové dopravy.

Porovnání bezpečnosti elektrických a tradičních kol

Elektrická kola se v porovnání s tradičními koly jeví jako stejně bezpečná, přestože mohou dosahovat vyšší rychlosti. Průzkumy ukazují, že uživatelé elektrických kol se cítí bezpečněji při jízdě v porovnání s jezdci na tradičních kolech, a to i přes potenciálně vyšší riziko zranění při nehodách.

Bezpečnost elektrických kol

Efektivnost elektrických kol

Jak efektivní jsou elektrická kola?

Elektrická kola nabízejí vysokou energetickou účinnost a jsou schopna překonat značné vzdálenosti na jedno nabití, čímž představují efektivní alternativu k tradičním dopravním prostředkům v městských oblastech.

Porovnání ukázalo, že elektrická kola jsou mnohem účinnější než automobily a mohou značně přispět ke snížení energetických nároků a emisí v městském prostředí.

Rychlost elektrických kol oproti tradičním

Elektrická kola dokáží dosahovat vyšší rychlosti v porovnání s tradičními koly, což snižuje čas strávený na silnicích a zvyšuje atraktivitu jízdy na kole jako formy každodenní dopravy.

Závěr

Trh s elektrickými koly je na vzestupu a předpokládá se jeho další růst. Elektrická kola poskytují udržitelnou, efektivní a bezpečnou alternativu k tradičním způsobům dopravy, což přispívá k jejich rostoucí popularitě mezi spotřebiteli. Ať už jde o snížení emisí, zlepšení městského prostředí nebo jednoduše o pohodlnější a rychlejší způsob, jak se dostat z bodu A do bodu B, elektrická kola představují slibnou budoucnost v oblasti osobní mobility.

Zdroj: https:// theroundup.org/ebike-statistics/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné ZDARMA

Na všechny objednávky

Prodloužená doba k odstoupení

Možnost vrácení do 20 dnů

Světové značky

Široký výběr produktů

Bezpečný nákup

Dobírka / MasterCard / Visa