+420 602 571 729

Poštovné ZDARMA na všechny objednávky

  • Elektrické kolo ENGWE EP-2 PRO 23,078 
  • Elektrická kolobežka X-Scooters XS01-ružová-zboku-2 Elektrická koloběžka X-scooters XS01 - 25 km/h 13,503 13,908 
  • Elektrická koloběžka Kugoo KIRIN G2 PRO 45km/h 600W 13,993 
10:00 - 15:00 pon-pá
+420 602 571 729
Odpovídáme do 24h.
Máte dotazy kontaktujte nás !
  • S námi ušetříte!
  • Široký výběr nejpopulárnějších značek

Přednosti elektrického skútru v porovnání s elektrickým kolem

Přednosti elektrického skútru v porovnání s elektrickým kolem

Častou otázkou, která rezonuje mezi milovníky elektrických vozidel, je rozlišení mezi elektrickými skútry CityCoco< /strong> a elektrickými koly. Tento článek vám nabízí jasný pohled na tyto dva typy elektrických dopravních prostředků.

Zdá se, že princip jejich fungování je podobný, avšak skrývají se mezi nimi významné rozdíly.

Elektrický skútr výhody

V následujících odstavcích Vám poskytneme detailní přehled o tom, v čem spočívají hlavní rozdíly mezi elektrickými skútry a koly.

1. Bezpečnost

Když mluvíme o elektrických skútrech, jednou z jejich největších předností je bezpečnost. Vyznačují se pevnou konstrukcí, která při nehodě odolává deformaci a snižuje riziko zranění. Na rozdíl od kol, kde je v případě bočního nárazu větší riziko zranění kvůli umístění rámu mezi nohama.

Některé modely elektrických skútrů jsou dokonce vybaveny třemi koly , což ještě více zvyšuje jejich stabilitu a bezpečnost před pádem.

Sedadlo elektrického skútru je navrženo tak, aby poskytovalo maximální pohodlí bez potřeby přehazování nohou přes rám, což je typické pro kola. Toto ergonomické sezení podporuje zdravou polohu páteře, což je při delších jízdách neocenitelnou výhodou.

2. Kola

Široká kola elektrických skútrů poskytují řadu benefitů, mezi něž patří:

  • Stabilní a pohodlná jízda v terénu, kde elektrické skútry excelují díky své vyspělé konstrukci.
  • Skvělá trakce zaručená širokými pneumatikami, nízkým těžištěm a solidní hmotností vozidla, což zajišťuje krátkou brzdnou dráhu a spolehlivost i za mokra.
  • Dokáží překonat i náročnější terén, kde by se běžné kolo zaseklo.
  • Široká kola také zajišťují lepší průjezd přes nerovnosti, čímž přispívají k plynulé a příjemné jízdě.
Široká kola elektrický skútr

3. Výborná trakce

Elektrické skútry s motorem o výkonu 1000W nemají tak rychlé zrychlení jako elektrická kola, ale pro optimální výkon je lepší vybírat modely s minimálně 2000W motorem. Zajímavostí je, že i přes vyšší výkon, elektrické skútry si poradí s náročným terénem a dokážou snadno vyjet strmé kopce.

Na rozdíl od kol, kde je obtížné přepravit dalšího spolujezdce, elektrické skútry jsou navrženy tak, aby zvládly i vyšší hmotnost. Nicméně je důležité pamatovat na maximální nosnost, která může být u některých modelů až 200kg.

4. Jednoduchost designu

Levnější elektrická kola mají složitější konstrukci s ozubenými koly a řetězy, která vyžadují pravidelnou údržbu. Naproti tomu, elektrické skútry CityCoco a dražší elektrická kola využívají jednodušší přímý pohon, podobně jako elektrické koloběžky.

Co se týká hmotnosti, elektrická kola s výkonnějším motorem a baterií mohou dosáhnout podobné hmotnosti jako elektrické skútry. Hmotnost některých modelů elektrických skútrů může být až 55kg či dokonce 145kg .

Váha elektrický skútr

Elektrické skútry CityCoco se vyznačují minimální potřebou údržby, kde jedinými spotřebními částmi jsou brzdové destičky a ložiska. Tyto díly jsou odolné a jejich výměna je jednoduchá.

5. Cena

Náklady na elektrické kolo jsou v porovnání se skútry vyšší, protože obsahují více pohyblivých a opotřebovatelných částí jako řetězy a ozubená kolečka. Cena elektrických skútrů se pohybuje v rámci širokého spektra, od 1150€ až do 3690€ za výkonnější modely.

>

Plánujete-li na elektrickém kole šlapat, měli byste zvážit, že to nebude tak jednoduché kvůli přídavnému váze motoru a baterie. Příznivci jízdních kol si musí uvědomit, že elektrické kolo vyžaduje více úsilí při šlapání než klasické kolo.

6. Platforma pro nohy

Jednou z výhod elektrických skútrů je také jejich široká platforma pro nohy, která umožňuje pohodlnou přepravu různých předmětů, od náhradních baterií až po těžší zavazadla.

Pohodlná jízda elektrický skútr

Závěr

Na závěr bychom rádi poukázali na několik klíčových výhod, které nabízejí elektrické skútry. Volba mezi pohodlným elektrickým skútrem CityCoco a elektrickým kolem necháme na Vás. Důležité je však vybírat produkty od důvěryhodných prodejců a vyhýbat se padělaným značkám.

Zdroj: https://ecoride.com.ua/en/blog/advantages-of-an-electric-bike-over-an-electric-bicycle-cross- country-ability-traction-safety-appearance

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné ZDARMA

Na všechny objednávky

Prodloužená doba k odstoupení

Možnost vrácení do 20 dnů

Světové značky

Široký výběr produktů

Bezpečný nákup

Dobírka / MasterCard / Visa